"Ενημερώνομαι, μαθαίνω, γίνομαι καλύτερος πολίτης" Πρόγραμμα Αειφόρου Σχολείου 2013-14


Ημερίδα με θέμα: Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Το σχολείο μας επισκέφτηκε η ψυχολόγος κ. Ρέρα Ειρήνη που μας μίλησε για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Μας είπε ότι δεν πρέπει να δίνουμε τα στοιχεία μας σε chat rooms, σε online games και στο facebook.
Αυτή η μέρα ήταν πολύ ωραία και πιστεύουμε πως όλοι οι μαθητές κατάλαβαν ότι πρέπει να σερφάρουν στο διαδίκτυο με ασφάλεια.

Τάσος Ζαμπούρης

Αναστάσιος Τεπελίδης



Η ενημέρωση για την πλοήγηση στο διαδίκτυο ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Η ψυχολόγος κ. Ρέρα Ειρήνη μας έδωσε κάποιες χρήσιμες συμβουλές και μέσα από προβολή βίντεο μας προβλημάτισε για τη χρήση του διαδικτύου. Κάποιες από αυτές τις συμβουλές ήταν:
·        Μην αποκαλύπτετε τα προσωπικά σας στοιχεία.
·        Αποδέχεστε με προσοχή τα αιτήματα φιλίας.
·        Μην δίνετε ΠΟΤΕ τον κωδικό πρόσβασης σας στο διαδίκτυο.
·        Μην απαντάτε σε μηνύματα που σας κάνουν να νιώθετε «άβολα».
Αν και οι συμβουλές αυτές ήταν, νομίζω, πολύ χρήσιμες, κάποιοι εξακολουθούν να μην τις ακολουθούν.

Εύα Περιβόλη


Η παρουσίαση που μας έκαναν στο σχολείο για το διαδίκτυο μου άρεσε πάρα πολύ γιατί μας μίλησαν για τους κινδύνους του διαδικτύου που ούτε καν τους είχα φανταστεί. Επίσης πιστεύω να έβαλε ορισμένα παιδιά στη θέση τους γιατί τώρα τελευταία συνέχεια είναι στο διαδίκτυο χωρίς να ξέρουν τι να αποφύγουν. Θα είναι καλό στην ηλικία μας να ασχολούμαστε λιγότερο με το διαδίκτυο και να παίζουμε περισσότερο με τους πραγματικούς φίλους μας και όχι με αυτούς που μας παρουσιάζονται σαν φίλοι στο facebook.


Άγγελος Πίσσιος