"Ενημερώνομαι, μαθαίνω, γίνομαι καλύτερος πολίτης" Πρόγραμμα Αειφόρου Σχολείου 2013-14

Ενημέρωση κατά του καπνίσματος 

 Στις 21/1/2014 ήρθαν στο σχολείο μας, στα πλαίσια του Προγράμματος Αειφόρου Σχολείου, υπεύθυνοι του Φορέα ΠΥΞΙΔΑ και μας ενημέρωσαν  για τους κινδύνους του καπνίσματος. Από την ενημέρωση αυτή μάθαμε πόσο βλαβερό είναι το κάπνισμα για τον ανθρώπινο οργανισμό! Επίσης καταλάβαμε ότι το κάπνισμα δεν μας ωφελεί σε τί ποτα, ούτε μας κάνει πιο τέλειους, ,ούτε μας βοηθάει να ξεχάσουμε τα προβλήματα μας . Το μόνο που κάνει είναι να επηρεάζει την υγεία μας!
Γι’ αυτό όσοι καπνίζουν ας το κόψουν και οι άλλοι να μην ξεκινήσουν!!
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ !!!
Ζωή Νεοχωρίτου


Εξάρτηση από το κάπνισμα!!!

Στην ενημέρωση από τον Φορέα Πυξίδα μάθαμε για το κάπνισμα:
-πώς σε βλάπτει χωρίς να το καταλαβαίνεις,
-πώς σε φθείρει με το χρόνο,
-πόσο εύκολα το αρχίζεις και
-πόσο δύσκολα το κόβεις.
Η ενημέρωση ξεκίνησε με ερωτήσεις που κάναμε για λυθούν οι απορίες μας σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και συνεχίστηκε με δύο δραστηριότητες διδακτικές και ενδιαφέρουσες.
Μια πολύ χρήσιμη ενημέρωση/δράση που προστέθηκε για άλλη μια φορά στην ενημέρωσή μας για δύσκολες καταστάσεις που μπορεί ο καθένας μας να αντιμετωπίσει.

Χρύσα Σιδηρά


Τσιγάρο ή υγεία;

Τσιγάρο, ένα πολύ βλαβερό πράγμα!
Γι’ αυτή την πολύ βλαβερή συνήθεια μας ενημέρωσε ο σύλλογος Πυξίδα.
Στην ενημέρωση αυτή είπαμε γιατί ένας άνθρωπος να καπνίζει στην ηλικία των 12 ετών έως και τα γεράματά του. Είπαμε ότι το κάνει από μαγκιά ή για να του κάνουν παρέα οι άλλοι, ένα κορίτσι για να αρέσει σε κάποιο αγόρι και άλλα πολλά. Είπαμε ότι είναι βλαβερό για την υγεία μας και είναι τρίτο στην κατηγορία των ναρκωτικών που σου κάνουν κακό. Στην Ευρώπη κάθε χρόνο πεθαίνουν πάνω από 500.000 άτομα εξαιτίας του τσιγάρου, της νικοτίνης.
Μετά την παρουσίαση όλων αυτών παίξαμε ένα παιχνίδι και ένα αυτοσχέδιο μικρό θεατρικό.
Μέσα από την ενημέρωση αυτή πιστεύω τα παιδιά να μην καπνίσουν ποτέ και αυτά που καπνίζουν να το κόψουν.


Δαγκλή Σωτηρία