2ο Συνέδριο Τεχνολογίας

Το σχολείο μας συμμετείχε στο 2ο Συνέδριο Τεχνολογίας με εκπρόσωπο τον μαθητή Σεβαστίδη Βασίλη της Α΄ τάξης.

Ο Βασίλης παρουσίασε το έργο του " Η φάρμα του Βασίλη". 

Στο μάθημα της Τεχνολογίας φέτος ασχοληθήκαμε με θέματα που έχουν να κάνουν με την ελληνική οικονομία. Για να ανακαλύψουμε όμως το ..."πού" βρίσκεται η ελληνική οικονομία στην καθημερινότητά μας, με την καθηγήτριά μας κ. Μυλωνά, κάναμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι: συγκεντρώσαμε ετικέτες προϊόντων που καταναλώνουμε στα σπίτια μας και που όμως, παράγονται στην Ελλάδα. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η ελληνική οικονομία αφορά κυρίως είδη διατροφής.
Η κτηνοτροφία αποτελεί έναν ζωτικό παραγωγικό χώρο στον πρωτογενή τομέα για την χώρα μας.
Ιδιαίτερα στην περιοχή μας υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός κτηνοτρόφων. 

Η εξέλιξη του στάβλου
Οι αγροτικές μέθοδοι ελάχιστα άλλαξαν μέχρι τον 17ο αιώνα, όταν τα βιομηχανικά μηχανήματα διαδόθηκαν σε όλη την Ευρώπη. Σε πολλά μέρη του κόσμου όμως, η αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα, ως προς τις βασικές αρχές της, δεν διαφέρει και πολύ από αυτή που ήταν τους προηγούμενους αιώνες.
Πριν από 500 χρόνια περίπου, τα περισσότερα αγροκτήματα είχαν μόνο ένα οίκημα για τα ζώα και ένα για τον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του. Άλλα είχαν δύο πατώματα. Τα ζώα έμεναν στο ισόγειο και η οικογένεια στο επάνω πάτωμα. Όταν χρειάστηκαν κι άλλοι χώροι, χτίστηκαν ο ένας κοντά στον άλλο, δημιουργώντας προφυλαγμένες αυλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου