Χαιρετισμός της Διευθύντριας κ. Μυλωνά Ζωής για την λήξη του σχολικού έτους



Σήμερα γιορτάζουμε μαζί την λήξη της σχολικής χρονιάς.  Μιας χρονιάς που κύλησε με συναισθήματα χαράς, λύπης, ελπίδας,  πίστης για το καλύτερο που θα μας οδηγήσει,  δια της  μαθησιακής οδού, στη γνώση.
Προβλήματα υπήρξαν αλλά δεν σταθήκαμε σε αυτά, προχωρήσαμε στην επίλυση τους για μια συμπόρευση ειρηνική και αποτελεσματική.

Τα  πρωτάκια πολλά σε αριθμό, στην αρχή νευρικά και ανήσυχα προσπαθούσαν με το δικό τους τρόπο να ανιχνεύσουν το χώρο και να επιβάλουν την παρουσία τους. Σε απόλυτη συνεργασία με τους γονείς τους,  βρήκαμε τους κωδικούς επικοινωνίας και πορευτήκαμε ομαλά στην προσαρμογή τους  και στη μετέπειτα παρουσία τους.
Οι μαθητές της Β΄ τάξης συνέχισαν την πορεία τους σταθερά με πολύ καλές επιδόσεις και με μεγάλη συμμετοχή στις κοινές δράσεις του σχολείου.
Η Γ΄τάξη με την ιδιαιτερότητά της, της συνεχούς αντίδρασης και διαμαρτυρίας, χαρακτηριστικό της εφηβείας, αντιμετωπίσθηκε με μακροσκελείς συζητήσεις μέσα από τις οποίες μπορέσαμε να διαφοροποιήσουμε το σκεπτικό τους για τη ζωή τους.
Ακόμη και σήμερα καλά μου παιδιά φεύγοντας από εδώ να εντείνετε
την καθημερινή σας προσπάθεια για μελέτη και εργασία. Είμαι δε απόλυτα βέβαιη αν πράξετε έτσι θα πετύχετε. Ακόμη μια φορά θα σας επαναλάβω από αυτό το βήμα, Τίποτα δεν κατακτιέται στην ζωή μας
χωρίς κόπο και αγώνα και τίποτα δεν μας χαρίζεται χωρίς να καταβάλουμε προσπάθεια.

 Όλα αυτά διανύθηκαν χωριστά από κάθε τάξη αλλά και από κοινού. Ζήσαμε ποικίλες δράσεις που υλοποιήθηκαν στο σχολείο και εκτός σχολείου. Όπως επισκέψεις σε μουσεία, σε  χώρους με Περιβαλλοντική  ιδιαιτερότητα, δεχθήκαμε ειδικούς για ενημέρωση, παίξαμε θέατρο, δημιουργήσαμε κατασκευές και τις εμπορευθήκαμε.
Άλλωστε μια ματιά αν ρίξετε γύρω σας θα δείτε ένα μέρος από τις εργασίες των μαθητών, όπως καλλιτεχνικές δημιουργίες, τεχνολογικές κατασκευές, μαθητικές εφημερίδες και  συμμετοχές μας σε διαγωνισμούς.

Αυτά συνέβησαν στη σχολική μας κοινότητα έχοντας αρωγούς τους γονείς σας οι οποίοι είτε δια του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων είτε μεμονωμένα προσέφεραν ότι τους ζητήθηκε από το σχολείο μας.
Ειδικά φέτος ήταν μια συνεργασία ιδιότυπη αλλά εποικοδομητική.
Και λέω εποικοδομητική γιατί αν ρίξετε μια ματιά γύρω σας μέχρι και σήμερα φροντίσανε να μη μας λείψει η ...γαλλική κρέπα μας.
Ευχαριστώ θερμά όλους,  για την συνεργασία, αλλά και τους συνεργάτες μου που με την καθημερινότητα ίσως ξεχνιέμαι και δεν τους το λέω.

Βεβαία σήμερα  πραγματοποιούμε  τη τελετή λήξης των μαθημάτων, καλά μου παιδιά αυτό σημαίνει ότι σηκώνω τα μανίκια για δουλειά, δηλαδή διάβασμα. Γιατί τα  αποτελέσματα της σχολικής χρονιάς στα μαθήματα, κρίνονται σε μεγάλο βαθμό από τις εξετάσεις.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου