Ένα ταξίδι στην τέχνη και στον χρόνο

Ένα ταξίδι στην τέχνη, σύγχρονη και πρωτοποριακή και ένα ταξίδι στο χρόνο, στη ρωμαϊκή εποχή περιελάμβανε η εκδρομή που έκανε το σχολείο μας την Πέμπτη 30/4 στη Θεσσαλονίκη.  
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση ζωγραφικής του αρχιτέκτονα και ζωγράφου Αλέξ. Μαγκανιώτη, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, όπου ο Οδυσσέας, η Ακρόπολη αλλά και ο Τιτανικός ή το σήμα της mercedes συνυπάρχουν μέσα από μια σουρρεαλιστική ματιά και δημιουργούν εκπλήξεις και ανατροπές. Τα ζωόμορφα πρόσωπα σε  ανθρώπινα σώματα  κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών και διεύρυναν την καλλιτεχνική τους οπτική, ύστερα μάλιστα και από τις δικές τους προσπάθειες να απεικονίσουν όνειρά τους με ανάλογα θέματα, μετά από παρότρυνση των καθηγητριών τους κ. Ελ. Παπαμάνου και Κατ. Γκάλιου. Τέλος, τα παιδιά επισκέφθηκαν την περιοχή της πλατείας Ναυαρίνου από το ανάκτορο και τη θριαμβική αψίδα του Γαλερίου μέχρι τη Ροτόντα και τον Ιππόδρομο και άκουσαν για την ιστορία των αρχαιολογικών αυτών χώρων και τη σημασία τους από την καθηγήτριά τους κ.Κατ. Γκάλιου.
Το λεωφορείο μας το διέθεσε δωρεάν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (με τις ενέργειες του κ. Παπά Θεοφάνη, Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος) ως το δικό της βραβείο για την διάκρισή μας στον διεθνή διαγωνισμό "Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον" τον Ιούνιο 2014. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου