Το ψωμί - Διατροφική αξία






C:\Users\A1\Desktop\238053-ph12b.jpg

Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ


Σύσταση κυριότερων τύπων ψωμιού της αγοράς σε μικρο- και μακροθρεπτικά συστατικά (ανά 100 gr ψωμιού)
Ψωμί λευκό
Ψωμί ολικής άλεσης



% DV

% DV
Θερμίδες (kcal)
266
13%
Θερμίδες (kcal)
247
12%
Υδατάνθρακες(gr)
50.6
17%
Υδατάνθρακες(gr)
41.3
14%
Φυτικές ίνες (gr)
2.4
9%
Φυτικές ίνες (gr)
6.8
27%
Πρωτεΐνη (gr)
7.6
15%
Πρωτεΐνη (gr)
13
26%
Νερό (gr)
36.4

Νερό (gr)
38.6

Βιτ. Β1 (mg)
0.5
30%
Βιτ. Β1 (mg)
0.4
24%
Βιτ. Β2 (mg)
0.3
19%
Βιτ. Β2 (mg)
0.2
13%
Βιτ. Β3 (mg)
4.4
22%
Βιτ. Β3 (mg)
4.7
24%
Βιτ. Β6 (mg)
0.1
4%
Βιτ. Β6 (mg)
0.2
10%
Φολικό οξύ(mcg)
111
28%
Φολικό οξύ (mcg)
50
12%
Ασβέστιο  (mg)
151
15%
Ασβέστιο  (mg)
107
11%
Σίδηρος  (mg)
3.7
21%
Σίδηρος  (mg)
2.4
13%
Μαγνήσιο  (mg)
0.5
24%
Μαγνήσιο  (mg)
2.1
107%
Κάλιο (mg)
100
3%
Κάλιο (mg)
248
7%
Νάτριο (mg)
681
28%
Νάτριο (mg)
472
20%
Σελήνιο (mcg)
17.3
25%
Σελήνιο (mcg)
40.3
58%
Ψευδάργυρος (mg)
0.7
5%
Ψευδάργυρος (mg)
1.8
12%

                       %DV: Ποσοστό ημερήσιας κάλυψη θρεπτικών συστατικών
                        100 gr ψωμιού ισοδυναμούν σε περίπου 3 φέτες ψωμί
                        Γράφει: Θασίτης Χρήστος , Διαιτολόγος Διατροφολόγος